Nyhet

Tre framgångar för Vänsterpartiet

Den 8 maj hade Kommunstyrelsen sammanträde. Till mötet hade Vänsterpartiet lämnat in ett antal initiativärenden och alternativa förslag. Flera av Vänsterpartiets förslag blev bifallna.

– Vänsterpartiet är ett oppositionsparti – men vi är ett oppositionsparti som gör skillnad. Det visade vi på kommunstyrelsens möte igår, säger Vänsterpartiets gruppledare Stefan Lindborg.
Nedan följer en kortare sammanfattning av de framgångar som vi hade.
  • Inför mötet hade vi lagt ett förslag om att Borås Stad ska lyfta förbättringar på linje 6 i stadstrafiken med Västtrafik. Idag går sista bussen till Regementet strax efter kl 20. Det håller inte om man vill ha en tillgänglig kollektivtrafik för alla. Vårt förslag vann kommunstyrelsens bifall.
  • Vänsterpartiet föreslog också att kommunstyrelsen ska följa upp arbetet med att stärka undersköterskornas ställning i den s k KAL-grupp som Borås inrättade för ett antal år sedan. Om vi ska klara välfärden i framtiden är vår möjlighet att rekrytera undersköterskor helt avgörande. Också här vann vårt förslag gehör.
  • Tillsammans med Kristdemokraterna och Moderaterna föreslog vi ett skarpare demokratikrav för stadens internationella samarbeten. Det förslaget vann också bifall i kommunstyrelsen.

 

Foto: Per Pixel Petersson/Borås Stad.

Kopiera länk