Möte

Medlemsmöte med VISK (via Zoom)

 

Den 20 maj anordnar vi ett medlemsmöte med en föreläsning från Mona Olsson från Vänstern i Svenska kyrkan (ViSK).

Vem är Mona Olsson?
Mona Olsson är vänsterpartistisk kommunpolitiker i Norrköping och ordförande för ViSK – Vänstern i Svenska kyrkan.

Vad är ViSK?
ViSK är en partipolitiskt oberoende nomineringsgrupp inom Svenska kyrkan. Dess medlemmar står politiskt till vänster och de flesta är aktiva vänsterpartister som vet hur man driver frågor i så väl kommuner, regioner, riksdag – och i Svenska kyrkan.

Vad är befrielseteologi?
Befrielseteologin grundades på 1960-talet av katolska präster, främst i sydamerikanska och afrikanska länder innan den spreds till övriga världen. De var övertygade om att kristendom och marxism kunde förenas i kampen mot korrupta regeringar som tvingade sitt folk till fattigdom och förnedring.

Hur ansluter jag till mötet?
För att kunna delta på mötet behöver du en dator, smartphone eller surfplatta. Du behöver också registrera ett gratiskonto på www.zoom.us, om du inte redan har ett konto. Gör registreringen i god tid innan mötet. När du har ett konto så klickar du på följande länk för att komma till mötet:
https://zoom.us/j/95630509536
Ibland kan det behövas att man skriver in ett mötes-ID för att kunna ansluta. Mötes-ID: 956 3050 9536

Om det är första gången du använder Zoom eller bara är osäker på om allt fungerar som det ska rekommenderas att du loggar in ca 10 minuter innan mötet för att testa teknik och bekanta dig med miljön. Frågor? Hör av dig till Jonas Edberg via mail [email protected] eller telefon: 0735692464.

Kopiera länk